Folkehøgskole – Valg og variasjon

Folkehøgskole er et år man skal nyte, finne noe man virkelig liker å holde på med. Det er et viktig valg man må ta, og for å velge riktig må man ha et god utvalg. Akkurat det har Norges folkehøgskoler masse av. Det fins 80 høgskoler i Norge, som til sammen tilbyr over 600 linjer. Hver skole har sin egen måte å gjennomføre et fag på, så selv om man velger det samme faget, vil to forskjellige høgskoler kunne gi to vidt forskjellige opplevelser.

Når det kommer til variasjon i fag, har Norge et veldig godt utvalg. Det fins skoler som tilbyr linjer innen spillutvikling, animasjon og e-sport, arkitektur, cosplay og grafisk design, bibel-fag, filosofi og omsorg, sirkus, kor og jazz, samt reiseliv til Asia, Afrika eller Australia. Listen bare fortsetter og fortsetter.1024px-partizan_summer_camp

På Cosplaylinjene kan man lære hvordan man lager sitt eget kostyme, syteknikk og materialkunnskap inkludert. På en skole som tilbyr e-sport lærer man strategi, spillteknikk og spillhistorie. På spillutviklingslinjene lærer man hvordan man lager et spill, fra programmering til utgivelse. Sirkuslinjen tilbyr opplæring i sjonglering, linedans og akrobatikk, men er også for de som er interessert i parkour, streetdance og drama. Med bibel-fag får man i tillegg til fokus på Jesu liv, Gud og bibelen, muligheten til å være med på fengselsbesøk, ruskafé og veldedige prosjekter. På reiselivslinje kan man for eksempel reise til Australia, og da vil man få undervisning om urbefolkning og historie, før man tar en studietur til landet og opplever det man har fått lære om.

Hvis du har tenkt til å ta et pause-år fra vanlig utdanning, fins det garantert en linje for deg. Det er sunt å ta et år uten karakterpress og eksamener, hvor man bare lærer fordi man er interessert og har lyst selv. Finn deg noe du liker og få et år hvor du lærer på en annerledes måte!