Folkehøgskole eller ikke?

Mange unge mennesker i dag er under stort press når det kommer til utdanning. Flere og flere yrker krever mer og mer utdanning og erfaring av søkerne. Derfor er det veldig viktig å velge riktig utdannelse, så man ikke kaster bort flere år på noe man ikke har lyst til å drive med, eller noe man rett og slett ikke får noe ut av. Man kan jo se det sånn at hvis man trenger mer utdanning, må det jo være bedre å begynne så fort som mulig, for å få det unnagjort, men det er nok ikke alltid det lureste. Det lønner seg for de aller fleste å ta et år til å reflektere over hva man vil holde på med, samt å finne ut av hvem man er og hva man har lyst til å bli.download-6

Folkehøgskole gir unge mennesker akkurat denne muligheten. Man får tid til å holde på med noe man har interesse for, uten press fra eksamener og karakterer i fag man overhodet ikke interesserer seg for. Man får tid til å reflektere over hva man virkelig vil holde på med, og om det faktisk lønner seg å investere tid i utdanningen man har tenkt seg. Det blir god tid til å finne ut mer om seg selv, samtidig som man får seg venner for livet. Kanskje velger man en linje man trodde at man var helt sikker på, og så finner man ut at det egentlig fins et bedre valg.

Dette er ting man vil oppleve med et år på folkehøgskole. Det er veldig viktig for unge mennesker å reflektere over hva man vil gjøre med livet sitt. De fleste som tar et år på folkehøgskole modner mye, utvikler seg, og finner ut av hva slags karriere man har lyst til å satse på i fremtiden. Hvis du har en eneste anelse av tvil, eller føler deg skolelei, vil du få en god skoleerfaring og mye nytte av ett pause-år.