Folkehøgskole – Spillutvikling og E-sport

Dataspill og videospill er en hobby som blir mer og mer populær. Før var det en ganske liten gruppe mennesker, kun særskilt interesserte folk som spilte dataspill. Men i de siste årene har dataspill fått mer og mer oppmerksomhet og en større og større kundebase. Derfor er det naturlig at folkehøgskoler også har begynt å tilpasse seg denne gruppen.

Det fins flere folkehøgskoler som nå tilbyr linjer for de som er ekstra interessert i spill. Det er linjer for spillutvikling, e-sport, programmering og kreativ data. Liker man å spille, er det ofte sånn at man er litt interessert i hvordan spillet fungerer bak kulissene, og hvordan man kan lage sitt eget spill.

Hvis man velger en spillutviklingslinje på folkehøgskolen, vil man få muligheten til å lage sitt eget spill, med vekt på koding og spilldesign, men også tegning, karakterdesign, animering og historiefortelling. For det meste blir 2D spill vektlagt, men mange konsepter er overførbare til 3D, og året vil derfor uansett utgjøre en god grunnmur for de som vil fortsette å studere spilldesign eller film.640px-holtekilen_folk_high_school

En e-sportlinje er for de som liker å spille konkurransespill, og på denne linjen kan man utvikle samarbeidsferdigheter, kartlegge egne evner, få innføring i spillstrategi og spillhistorie, samt få muligheten til å delta i turneringer og konkurranser. Dette er for de som er litt seriøse om spillingen, og gjerne har talent og erfaring med denne type spill allerede. Riktig veiledning fra en folkehøgskole kan ha mye å si for den som ønsker seg en profesjonell kariere innenfor e-sport. Noen linjer holder også foredrag om spillavhengighet, som jo er et viktig tema for de som bruker mye tid med datamaskinen eller spillkonsollen.

Hvis du tilbringer mye tid på konkurransebaserte spill, som League of Legends, Counter Strike eller StarCraft, og du har lyst til å satse på det, er e-sport-linjen garantert for deg. Spillutviklingslinjen er også for spillentusiaster, om kanskje en litt annen type. Begge linjene er meget gode valg for de som har lyst på ett meningsfylt pause-år.