Folkehøyskole – Reise til Kina

Folkehøyskolen utgjør ett viktig år, og er noe alle burde vurdere. Man er så og si garantert en unik og god opplevelse, og uansett hva man gjør vil man lære mye om seg selv og om hvordan verden fungerer. Men for å få aller mest mulig ut av dette gylne året bør man tenke på å gjøre noe helt spesielt: Ta en tur til Kina. Kina er omtrent like stort som Europa, og har tilsvarende mye variasjon. Kina tilbyr mange varierte og unike opplevelser man sent vil glemme. I tillegg er Kina en fremtredende økonomi, og landet blir viktigere og viktigere i det internasjonale samfunnet.joseph_henry_sharp_-_the_summer_camp_c-1906

Det er mange folkehøyskoler som tilbyr kurs som inkluderer lange og grundige turer til Kina, med forberedende undervisning først. De fleste tilbyr språkundervisning og vil gi grunnleggende kunnskaper om kultur og historie i tillegg. Kinesisk språk er meget annerledes fra vestlige språk, og dette kan være en utmerket begynnelse for de som ønsker å mestre dette urgamle språket. Kinesisk er et tonalt språk, som vil si at det er forskjellige måter å uttale samme stavelse på. ‘Ma’ kan for eksempel bety ‘mamma’, ‘hest’ eller ‘å skjelle’, avhengig av hvordan man uttaler det.

Kina har veldig mye rik historie som er verdt å besøke for alle og enhver. Se den kinesiske muren, opplev den forbudte by, se det kinesiske tempeltreet, lær Kung Fu eller studer Origami. I et så stort land er det virkelig ingen grenser for hva man kan oppleve. Se sommerpalasset og Wangfujing shoppinggaten i Beijing, TV-tårnet Oriental Pearl Tower og Jade Buddha tempel i Shanghai samt West Lake og Lingyin tempel i Hangzhou.

Kina er altså et veldig attraktivt mål dersom man vil ha en vakker start på en potensielt lukrativ kariere. Lær deg litt kinesisk og se om det er noe for deg mens du tar en uforglemmelig tur til en av verdens eldste sivilisasjoner.