Musikk, dans og band!

Veldig mange unge i dag er interessert i musikk og dans. Det er utbredte hobbyer med rike tradisjoner og enda rikere mangfold. Derfor fins det også mange folkehøgskoler som tilbyr linjer innenfor disse områdene, så hvis du synger, spiller et instrument eller skriver låter fins det garantert en linje som er perfekt for deg.download-7

Det fins mange for9skjellige linjer man kan gå dersom man har musikk som hobby, blant dem danselinjer, sanglinjer, musikkteater, dans og idrett, bandlinjer, komposisjon, musikkproduksjon og låtskriving, samt linjer for spesifikke sjangere som rock, metal, jazz og salsa.

På en danselinje vil man få muligheten til å opptre og danse på scene jevnlig, i tillegg til masse dansetrening og sceneerfaring, både på scenen og arbeid med å forberede scenen. Dette er et godt valg for den som er kreativ og liker å danse. De fleste folkehøgskolene som tilbyr en danselinje fokuserer på jazz, moderne dans og ballett, men de kommer også innom sjangere som hiphop, yoga og swing. Selvfølgelig er også generell trening med vekt på styrke og bevegelighet en fast del av det ukentlige programmet.

Hvis man er mest interessert i å synge, er nok en sanglinje det mest relevante. På en slik linje får man være med på konserter, musikaler, forestillinger og turnéer. Her får man også mye erfaring med sceneoppsett, men selvfølgelig er det stor vekt på trening av stemme og pusteteknikk. Hos noen skoler vil man få personlig time med en vokalpedagog, men alle tilbyr verdifull tilbakemelding fra lærere og andre profesjonelle, samt medelever. Mange tilbyr også innspillingsstudio, slik at man i løpet av skoleåret får spilt inn sine egne sanger.

De som bruker mye tid på sang og dans, eller har lyst til å spille i band eller skrive egne sanger har mye å velge i når det kommer til folkehøgskole. Sangere, låtskrivere, dansere og andre musikere burde absolutt vurdere et sunt pause-år.