Ta deg et studieår i utlandet!

Å ta et år på folkehøyskole er en vidunderlig mulighet til å utvide ens horisonter og oppleve noe nytt. Man får nye erfaringer og oppdager seg selv, samtidig som man lærer mye om folk og hvordan verden fungerer. Det fins mange gode folkehøyskoler i Norge, men de som har tilbrakt et år i utlandet vil nok bedyre verdien av å ta et år som er enda mer annerledes.

Unike opplevelsercampers_from_faith_deliverance_christian_church_international_super_summer_camp_5912940436

I de fleste kulturer har folk en underbevisst oppfatning om at ens egen kultur er ‘riktig’ eller ‘best’, og at folk fra andre land kan være litt ‘rare’. Det er noe man får bukt med om man bor et år i et annet land! Det er godt med perspektiv, om ikke bare for å innse at andre folk ikke er ‘rare’, at de bare løser ting på andre måter, men også for erfaring. Man vil få toleranse og forståelse for folk man kanskje ikke tenkte så godt om før, noe som kan være nyttig i mange aspekter av livet.

Det beste er å reise til et land som er veldig forskjellig fra Norge, som for eksempel et asiatisk eller afrikansk land, eller vestlige land hvor engelsk ikke er det offisielle språket. Da vil man få en unik opplevelse som vil huskes resten av livet og gi verdifulle erfaringer. I tillegg kan man lære, eller ihvertfall begynne å lære, et språk ikke mange andre nordmenn kan. I engelsktalende land vil det ofte være mye gjenkjennelig eller lignende kultur, som kan være et godt valg hvis man ikke helt tør å begi seg ut på noe fullstendig ukjent.

Ta året på folkehøyskole i utlandet, og du får en uforglemmelig tid. Bredere perspektiv, venner for livet og verdifulle erfaringer i bøtter og spann er bare begynnelsen på hva ditt år i utlandet vil bety for deg.